EMG5104 Perancangan Dan Pengurusan Alam Sekitar | FAKULTI PENGAJIAN ALAM SEKITAR
» PENGAJARAN & PEMBELAJARAN » EMG5104 Perancangan dan Pengurusan Alam Sekitar

EMG5104 Perancangan dan Pengurusan Alam Sekitar

Kursus ini merangkumi konsep dan kaedah yang diamalkan dalam perancangan dan pengurusan alam sekitar. Pelajar akan didedahkan kepada cara membina strategi alternatif perancangan dan pengurusan projek pembangunan. Kemahiran untuk memilih strategi perancangan alternatif yang sesuai dan langkah penebatan untuk mengurangkan impak persekitaran yang disebabkan oleh tekanan projek.

HASIL PEMBELAJARAN:

1. Menghubungkait secara terperinci konsep, komponen, struktur dan fungsi perancangan alam sekitar terkini (C5)

2. Mengenalpasti strategi kawalan, pemuliharaan dan pengurusan alam sekitar yang sesuai secara beretika (A4, EM)

3. Membentang isu pembangunan dan kesannya ke atas alam sekitar dan mengadaptasi strategi perancangan untuk pembangunan mampan secara kritis (CTPS, CS)

Contoh-contoh hasil tugasan pelajar:

Made with Padlet

Kemaskini:: 10/05/2019 [zakh]