Environmental Forensics Science Camp Programme - Recruiting Environmental Detectives | FACULTY OF ENVIRONMENTAL STUDIES
» ACTIVITIES »

Event Title
25 Aug 2017 - 28 Aug 2017
Faculty of Environmental Studies
Event Summary
Program Kem Sains Forensik - Rekrut Detektif Alam Sekitar ini adalah anjuran Fakulti Pengajian Alam Sekitar dengan kerjasama Pejabat Pendidikan Daerah (Hilir Perak & Bagan Datuk). Program pemindahan ilmu ini bakal disertai oleh para pelajar Tingkatan 4 terpilih dari sekolah menengah di Daerah Hilir Perak & Bagan Datuk yang akan didedahkan dengan konsep sains, iaitu konsep Fizik, Kimia, Biologi dan Matematik dan aplikasinya dalam bidang alam sekitar bagi penentuan punca pencemaran dan langkah-langkah rawatan yang boleh dijalankan bagi memulihara dan memelihara alam sekitar.

Updated:: 18/08/2017 [zufarzaana]

FACULTY OF ENVIRONMENTAL STUDIES